Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.)

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Νέα

Πρόσκληση Συμμετοχής στο 38ο Συνέδριο Ψυχολογίας Φοιτητών Ευρώπης (EFPSA) με τίτλο”Exploring Your Emotions: Through the Lens of Multiple Psychological Paths” στο Βόλο (22-28/04/2024)

Με χαρά και τιμή αποδέχτηκα τη πρόσκληση να συμμετάσχω στο Eυρωπαϊκό συνέδριο της EFSPA με τίτλο “Διερευνώντας τα Συναισθήματα: Μέσα από τους Φακούς των Πολλαπλών Ψυχολογικών Μονοπατιών” το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά στο Βόλο μεταξύ 22-28 Απριλίου 2024. Η συμμετοχή μου θα αφορά παρουσίαση στο τομέα του Ψυχικού  Τραύματος .

Διαβάστε περισσότερα

2o Συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας: Ρήξη και επιδιόρθωση τραύματος: Φαντασίωση ή Πραγματικότητα; (26-28 Ιανουαρίου 2024 – Σχολή Δημόσιας Υγείας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

Με μεγάλη προσμονή και χαρά θα διεξαχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στις 26-29 Ιανουαρίου στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με εξέχοντες ομιλητές ψυχαναλυτικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας από τη διεθνή σκηνή την πρώτη ημέρα διαδικτυακά, ενώ τη δεύτερη και τρίτη μέρα θα διεξαχθούν πάνελ παρουσιάσεων από τους ειδικευόμενους του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας με Πρόεδρους / Συζητητές τα Τακτικά και Δόκιμα Τακτικά Μέλη του Ινστιτούτου.

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας |3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις

 

Ισχυρή παρουσία αναμένεται να έχει το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ) στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας |3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις που θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 9-12 Νοεμβρίου. Ως Δόκιμο Τακτικό Μέλος του ΙΣΟΨ μαζί με το διευθυντή ΙΣΟΨ Σταύρο Χαραλαμπίδη και με εκλεκτούς συναδέλφους από την ομάδα του, θα παρουσιάσουμε την Πέμπτη 9/11/23, το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 με τίτλο: «Το γκρουπ ως επιδιορθωτής του τραύματος κοινωνικού αποκλεισμού. Οι Ενδοατομικές, Διαπροσωπικές, και επί του ‘Γκρουπ σαν Όλο’ παρεμβάσεις των θεραπευτών στο ‘εδώ και τώρα’ σε γκρουπ Ομαδικής θεραπείας κατά Irvin Yalom». Στο εργαστήριο αυτό, ο Σταύρος Χαραλαμπίδης και εγώ θα κάνουμε ζωντανή επίδειξη προσομοίωσης ομαδικής θεραπείας ως θεραπευτές ομάδας ειδικευόμενων 8-11 ατόμων. Στη συνέχεια θα γίνει σχολιασμός από το Τακτικό Μέλος Ευριπίδη Γαβρά και το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση 1ου Συλλογικού Τόμου Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

Το Βιβλίο:
Στο νέο αυτό βιβλίο παρατίθενται κλινικές περιπτώσεις Σχεσιακής Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (Μοντέλο I. Yalom) από τη πολυμελή ομάδα του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Ανάμεσα στα κεφάλαια εκλετών συναδέλφων, έχω τη χαρά και τιμή να συμπεριλαβμάνεται το κεφάλαιο μου με τίτλο “Επιτρέποντας στον Ασθενή να αποκοιμηθεί και να ξυπνήσει με το δικό του ρυθμό και όχι με το ρυθμό της μητέρας – θεραπεύτριας του”.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο: ΕΔΩ

Η Παρουσίαση
θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό, Τ.Κ.: 154 52) τη Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18.30-22.00  και θα έχει τη μορφή διαλογικής συζήτησης μεταξύ των μελών του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Γιατη συμμετοχή σας στη είναι απαραίτητη η συμπλήρωσης της παρακάτω διαδικτυακής φόρμας: ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!!

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Προσφορά Διαπροσωπικής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (Διαδικτυακά)

Απευθύνεται σε:

Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ομαδική ψυχοθεραπεία διαδικτυακά (εξαιρούνται άνθρωποι που χρήζουν επείγουσας ψυχιατρικής φροντίδας). Επίσης απευθύνεται σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, στη περιφέρεια, σε επαρχιακές πόλεις και νησιά. Περισσότερο, απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη ή έχουν κάνει στο παρελθόν ατομική ψυχοθεραπεία και θέλουν να εμβαθύνουν στη θεραπευτική τους εξέλιξη, κάνοντας ομαδική ψυχοθεραπεία παράλληλα, ή σε συνέχεια της ατομικής τους ψυχοθεραπείας. Η ομαδική ψυχοθεραπεία αναδεικνύει άμεσα τα σχεσιακά ζητήματα που δυσκολεύουν το άτομο, ενώ στην ατομική ψυχοθεραπεία αυτά μπορεί να καθυστερήσουν αισθητά να αποκαλυφθούν ή ακόμα και να μην αποκαλυφθούν καθόλου.

Διαβάστε περισσότερα

english version