Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.,Pg.Cert.)
Μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων και της Βρετανικής Ένωσης Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (BPS, HCPC), Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP), Μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA), Υπό πιστοποίηση Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια από το Yalom Institute (USA) και το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ).

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Βιογραφικό της Αλεξάνδρας Κορδόση

Αλεξάνδρα Κορδόση

Η Αλεξάνδρα Κορδόση ξεκίνησε τις σπουδές της το 1998 στο Ελληνοβρετανικό κολλέγιο της Αθήνας και συνέχισε την εκπαίδευση και ειδίκευση της στη M. Βρετανία όπου παρέμεινε για πέντε έτη. Το πρώτο της ακαδημαϊκό πτυχίο bachelor (BSc. Hons Psychology) της απενεμήθη από το Middlesex University του Λονδίνου το 2001. Στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσιο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (Pg.Cert. in Systemic Family Therapy), στο University of London, Birkbeck College σε συνεργασία με το βρετανικό Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας (IFT). Αργότερα ειδικεύτηκε στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων, παρακολουθώντας διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στο Regent's College, London (ΜΑ in Psychotherapy and Counselling) το οποίο της απενεμήθη από το City University, London,το 2005.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρακολούθησε το 2006 ετήσιο σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα έκανε πρακτική άσκηση στο τμήμα βραχείας ψυχιατρικής νοσηλείας γυναικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Μεταξύ 2012-2014 εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Θεραπεία Αποκατάστασης Τραύματος (Trauma and PTSD Recovery Certification Program) και στη Θεραπεία Διαχείρισης Πένθους (Grief Support Certification Program) από την Καναδέζικη εταιρεία Taking Flight International. Το 2015, παρακολούθησε ένα ακόμη έτος εκπαίδευσης στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας ΣΚΕΨΥΣ. Επί του παρόντος τελεί υπό πιστοποίηση Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευόμενη σε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία, με βάση τη διαδραστικό μοντέλο του Irvin Yalom (USA) και τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση, το οποίο παρακολουθεί στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ).

Στην επαγγελματική διαδρομή της έχει εργαστεί σε διάφορες δομές με ενήλικες και παιδιά. Κατά τη παραμονή της στο Λονδίνο εργάστηκε στα πλαίσια πρακτικής ως ψυχοθεραπεύτρια σε κρατικό δημοτικό σχολείο (Daubeney Primary School, Hackney, London) καθώς και σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό μακροχρόνιας ψυχοθεραπείας ενηλίκων (Highbury Counselling Center: Islington Continuing Counselling Project). Στην Αθήνα έχει εργαστεί συμβουλευτικά με εφήβους στους "Γιατρούς του Κόσμου", ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, ζεύγους και Οικογένειας στο "Εργαστήρι Ανάπτυξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας ΑΡΓΩ", ως θεραπεύτρια παιδιού με αυτισμό στο "Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας", ως ψυχολόγος / ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων σε ιδιωτικό ιατρείο ψυχίατρου, ως συντονίστρια εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων με ομάδες παιδιών στην εταιρεία "ΔΡΩ" και ως μεταφράστρια / εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο “Κεντρο Εκπαίδευσης και Θεραπείας Δίοδος”.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων και Ζεύγους και τα τελευταία έτη επιπλέον ως ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας με βάση τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και το διαδραστικό μοντέλο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας του Irvin Yalom. Ενσωματώνει στη πρακτική της τεχνικές Οικογενειακής Θεραπείας ή βιωματικές τεχνικές Τραυματιοθεραπείας, ανάλογα με τις εκάστοτε θεραπευτικές ανάγκες. Είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (British Psychological Society / Memb. No: 156537) και πιστοποιημένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος από το Βρετανικό Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Health and Care Professions Council / Memb. No: PYL31698). Επιπλέον είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραεπείας IARPP (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy) και της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA).

Στα πλαίσια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, ενημερώνει τακτικά τη πρακτική της παρακολουθώντας πληθώρα ακαδημαικών και βιωματικών εργαστηρίων ή συνεδρίων γύρω από τη Σχεσιακή Ψυχανάλυση, την Ομαδική Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία Οικογένειας και τη Συνθετική Θεραπεία Τραύματος. Περισσότερο, στα πλαίσια μίας ηθικής πρακτικής της ψυχοθεραπείας, βρίσκεται η ίδια σε συστηματική προσωπική ψυχοθεραπεία και εργασιακή εποπτεία με πιστοποιημένα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP), της Ευρωπαικής Ένωσης Οικογενειακής Θεραπείας(EFTA) και του  Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

english version