Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.)

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Media

Συμμετοχή στο 38ο Συνέδριο Ψυχολογίας Φοιτητών Ευρώπης (EFPSA) με τίτλο”Exploring Your Emotions: Through the Lens of Multiple Psychological Paths” στο Βόλο (22-28/04/2024)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση μου με θέμα “Understanding Trauma and its Multiple Effects on Human Fumctioning” (Κατανοώντας το Τραύμα και τις Πολλαπλές Επιπτώσεις του στην Ανθρώπινη Λειτουργικότητα”) στο Eυρωπαϊκό συνέδριο της EFSPA με τίτλο “Exploring Your Emotions: Through the Lens of Multiple Psychological Paths” (Διερευνώντας τα Συναισθήματα: Μέσα από τους Φακούς των Πολλαπλών Ψυχολογικών Μονοπατιών) το οποίο διεξήχθη υβριδικά στο Βόλο μεταξύ 22-28 Απριλίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα

2o Συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας: Ρήξη και επιδιόρθωση τραύματος: Φαντασίωση ή Πραγματικότητα; (26-28 Ιανουαρίου 2024 – Σχολή Δημόσιας Υγείας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ) στις 26-29 Ιανουαρίου στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με εξέχοντες ομιλητές ψυχαναλυτικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας από τη διεθνή σκηνή την πρώτη ημέρα διαδικτυακά, ενώ τη δεύτερη και τρίτη μέρα διεξήχθησαν πάνελ παρουσιάσεων από τους ειδικευόμενους του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας με Πρόεδρους / Συζητητές τα Τακτικά και Δόκιμα Τακτικά Μέλη του Ινστιτούτου, καθώς και μεγάλες ομάδες μελέτης συλλογικού ασυνειδήτου (large groups). Ανάμεσα στις υψηλού επιπέδου ομιλίες αγαπητών συναδέλφων είχα τη χαρά και τιμή να είμαι

Πρόεδρος / Συζητήτρια του Πάνελ με τίτλο: “Το χρήμα στην σχεσιακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία: συγκρούσεις και προοπτικές” που απαρτίζονταν από τις ομιλίες:

“Το σημαινόμενο των χρημάτων και η μη λεκτική επικοινωνία μέσω
εκπραξιών για την αμοιβή στη σχεσιακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία”
Ε. Θεοδώρου

“Η αμοιβή στην επαγγελματική σταδιοδρομία ενός νέου θεραπευτή:
συγκρουσιακότητα, κοινωνικό ασυνείδητο και ιδεολογικοποίηση υπό το
πρίσμα της σχεσιακής ψυχανάλυσης”
Φ. Αλτανόπουλος

“Η φαντασίωση της παντοδυναμίας του θεραπευτή: αλλαγές και
προκλήσεις στην ομάδα”
Α. Παπαχριστοπούλου

 

Συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στo Πάντειο Πανεπιστήμιο (9-12 /11/23)

Σε κατάμεστες αίθουσες του Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχίά α) το εργαστήριο ζωντανής επίδειξης ομαδικής ψυχοθεραπείας κατά I. Yalom όπου μαζί με το διευθυντή ΙΣΟΨ κ. Χαραλαμπίδη συντονίσαμε ως θεραπευτές ομάδα 11 εικονικών ασθενών (ειδικευόμενων ψυχοθεραπευτών) και στη συνέχεια έγινε σχολιασμός από το Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ κ. Γαβρά  και το κοινό και β) το Συμπόσιο  “Ατομική Ψυχοθεραπεία σε Διάλογο με την Ομαδική “, όπου συμμετείχα ανάμεσα σε εκλεκτούς συναδέλφους του Ινστιτούτου (Σταυρούλα Τσιώρου, Αλκινόη Λάλα, Φωτεινή Δούμουρα ) με ομιλία “Η Εγκυμοσύνη της θεραπεύτριας στο κλινικό δωμάτιο: Τα οφέλη της ομαδικής πλαισίωσης του θεραπευτής και των θεραπευόμενων σε δύσκολες θεραπευτικές στιγμές”.

Παρουσίαση 1ου Συλλογικού Τόμου Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του 1ου Συλλογικού Τόμου Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας  από τη πολυμελή ομάδα του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), όπου παρουσιάστηκαν από τα Τακτικά και Δόκιμα Τακτικά Μέλη του, αποσπάσματα από το βιβλίο που αφορούσαν κλινικές μελέτες περιπτώσεων Ατομικής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας. Ως Δόκιμο Τακτικό Μέλος αυτής της ομάδας, είχα την τιμή να παρουσιάσω απόσπασμα από το κεφάλαιο μου με τίτλο “Επιτρέποντας στον ασθενή να αποκοιμηθεί και να ξυπνήσει με το δικό του ρυθμό και όχι με το ρυθμό της μητέρας θεραπεύτριας του”.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο πολυτελή ανοιχτό χώρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Π. Ψυχικό, χαρίζοντας μία μαγευτική βραδιά περισυλλογής και μοιράσματος στους παρεβρισκόμενους καθώς και ένα ελαφρύ δείπνισμα από το προσκεκλημένο Catering.

 

Ερωτική Απογοήτευση

Κρίση Μέσης Ηλικίας

Η Διαχείριση της Επιτυχίας και Αποτυχίας – Εκπομπή ‘Οδηγός Καλής Ζωής’ (Μ. Κεφαλογιάννης)

Παγίδες στη Σχεσιακή Ψυχαναλυτική θεραπεία Ζεύγους: “Η Ατομικότητα ως Καταφύγιο της Δυσκολίας στη Δυαδικότητα” (7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Βόλος 2018)

Μια Συνθετική Οπτική στο Τραύμα και τη Μετατραυματική Διαταραχή (PTSD), -1ο Διεθνές Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, Αθήνα, 2018

Διεκδικητική Συμπεριφορά (Assertiveness) – Εκπομπή: “Ζούμε Καλύτερα”, STAR CHANNEL – WEB TV

english version