Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.)

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Νέα Προσφορά Διαπροσωπικής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (Διαδικτυακά)

Απευθύνεται σε:

Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ομαδική ψυχοθεραπεία διαδικτυακά (εξαιρούνται άνθρωποι που χρήζουν επείγουσας ψυχιατρικής φροντίδας). Επίσης απευθύνεται σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, στη περιφέρεια, σε επαρχιακές πόλεις και νησιά. Περισσότερο, απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη ή έχουν κάνει στο παρελθόν ατομική ψυχοθεραπεία και θέλουν να εμβαθύνουν στη θεραπευτική τους εξέλιξη, κάνοντας ομαδική ψυχοθεραπεία παράλληλα, ή σε συνέχεια της ατομικής τους ψυχοθεραπείας. Η ομαδική ψυχοθεραπεία αναδεικνύει άμεσα τα σχεσιακά ζητήματα που δυσκολεύουν το άτομο, ενώ στην ατομική ψυχοθεραπεία αυτά μπορεί να καθυστερήσουν αισθητά να αποκαλυφθούν ή ακόμα και να μην αποκαλυφθούν καθόλου.

Στόχοι της Ομάδας:

Η ομαδική θεραπεία στοχεύει στο μοίρασμα και τη στήριξη προσωπικών ζητημάτων των μελών, στη μετάδοση πληροφοριών, στη κοινωνικοποίηση και παροχή προτύπων μίμησης, στη διορθωτική οικογενειακή εμπειρία, στην αλτρουιστική προσφορά, στο αίσθημα του ανήκειν και της ελπίδας (Yalom, 2006).

Η Θεραπευτική Προσέγγιση:

Το Διαπροσωπικό Μοντέλο Ομαδικής Θεραπείας που εφαρμόζεται, έχει αναπτυχθεί από τον Αμερικανό Υπαρξιακό Ψυχοθεραπευτή, καθηγητή Ψυχιατρικής και Συγγραφέα Irvin Yalom και αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο και σύγχρονο μοντέλο ομαδικής ψυχοθεραπείας στην Αμερική. Μελετάται η αλληλεπίδραση των μελών στο «εδώ και τώρα», δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν σε ένα ασφαλές πλαίσιο, τον εαυτό τους, τη σχέση τους με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και τη σχέση τους με την ομάδα ως όλον.

Η Διαδικτυακή Θεραπεία:

Έχει αναπτυχθεί ευρέως στο εξωτερικό και τα τελευταία έτη στη χώρα μας, αναδείχθηκε όμως ως πρωτεύουσα ανάγκη κατά τη πανδημία covid-19. Είναι εξίσου αποτελεσματική με τη Δια-Zώσης ψυχοθεραπεία, με τα προνόμια της ασφαλούς συσχέτισης σε καιρούς πανδημίας, της συσχέτισης που η δια-ζώσης επαφή δεν επιτρέπει (χωροταξικά, κινητικά, εργασιακά ή άλλα ζητήματα). Χρησιμοποιείται η διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο.

Οι Συντονιστές της Ομάδας:

Η Αλεξάνδρα Κορδόση είναι Αναγνωρισμένη  Ψυχολόγος από τη Συμβούλιο Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας της Βρετανίας (HCPC) και από τη Βρετανική Ένωση Ψυχολόγων (BPS), Κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου, με ειδίκευση στη Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική από το Regents College, City University, London, Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Τραύματος και Πένθους (Taking Flight International) και Απόφοιτη Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια από το Yalom Institute USA και το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, ζευγάρια και ομάδες.  (Για πλήρες βιογραφικό σημείωμα δείτε εδώ: https://www.psychologyforus.gr/bio.html).

Η Σταυρούλα Τσιώρου είναι Φιλόλογος, αναγνωρισμένη Ψυχολόγος (Πανεπιστήμιο Αθηνών), υπό πιστοποίηση Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων και την EFTA, απόφοιτη Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια από το Yalom Institute USA και το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), τελειόφοιτη ΠΜΣ Εφηβικής και Αναπτυξιακής Υγείας ( Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών). Εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως ψυχολόγος εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, ζευγάρια και ομάδες. Συνεργάζεται με το Χωρέμειο Ερευνητικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία.

Ημέρα και Ώρα Συνεδριών: Δευτέρες 19.30 -21.00 (ώρα Ελλάδος), 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις το μήνα.

Κόστος: Προσφορα 100 ευρώ μηνιαίως. Μετά από κάθε έτος θεραπείας η τιμή αυξάνεται +10 ευρώ. Η πληρωμή γίνεται με τραπεζική κατάθεση σε τράπεζα alphabank, eurobank ή εθνική τράπεζα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος:

Καλέστε: 2106778233 /6937935326 (Αλεξάνδρα Κορδόση)

ή στείλτε email: alexa.kordosi@gmail.com

ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Facebook: Ψυχολογία Για Εμάς

για να ορίσουμε μία ατομική διαδικτυακή (zoom) συνέντευξη με τους  συντονιστές της ομάδας. 

 

 

 

english version