Αλεξάνδρα ΚορδόσηΣυμβουλευτική Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA.,BSc.)

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας |3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις

 

Ισχυρή παρουσία αναμένεται να έχει το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ) στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας |3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις που θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 9-12 Νοεμβρίου. Ως Δόκιμο Τακτικό Μέλος του ΙΣΟΨ μαζί με το διευθυντή ΙΣΟΨ Σταύρο Χαραλαμπίδη και με εκλεκτούς συναδέλφους από την ομάδα του, θα παρουσιάσουμε την Πέμπτη 9/11/23, το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 με τίτλο: «Το γκρουπ ως επιδιορθωτής του τραύματος κοινωνικού αποκλεισμού. Οι Ενδοατομικές, Διαπροσωπικές, και επί του ‘Γκρουπ σαν Όλο’ παρεμβάσεις των θεραπευτών στο ‘εδώ και τώρα’ σε γκρουπ Ομαδικής θεραπείας κατά Irvin Yalom». Στο εργαστήριο αυτό, ο Σταύρος Χαραλαμπίδης και εγώ θα κάνουμε ζωντανή επίδειξη προσομοίωσης ομαδικής θεραπείας ως θεραπευτές ομάδας ειδικευόμενων 8-11 ατόμων. Στη συνέχεια θα γίνει σχολιασμός από το Τακτικό Μέλος Ευριπίδη Γαβρά και το κοινό.

Επιπλέον θα παρουσιάσουμε το Σάββατο 11/11/2023, το ΣΥΜΠΟΣΙΟ 19, με τίτλο: «Ατομική θεραπεία σε διάλογο με την ομαδική θεραπεία. Η πολλαπλότητα της σχέσης ως αναλυτικός τρίτος από την οπτική της «ομάδας ως όλον». Η ομιλία μου ανάμεσα σε εκλεκτά Δόκιμα και Τακτικά μέλη του ΙΣΟΨ, θα έχει τίτλο: «Η Εγκυμοσύνη της θεραπεύτριας στο κλινικό δωμάτιο: Τα οφέλη της ομαδικής πλαισίωσης του θεραπευτή και των θεραπευόμενων σε «δύσκολες θεραπευτικές στιγμές». Το πάνελ αυτό στοχεύει να να επιδείξει τη σημαντικότητα της συνδυασμένης ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας με τον ίδιο θεραπευτή, μέσα από κλινικές μελέτες περίπτωσης συνδυασμένης θεραπείας.
Αλκινόη Λάλα, Φωτεινή Δούμουρα, Αλεξάνδρα Κορδόση, Σταυρούλα Τσιώρου,  Πρόεδρος/Συζητήτρια: Ματίνα Καιδατζη

english version