Αλεξάνδρα ΚορδόσηΨυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (ΜΑ., BSc., Pg.Cert.)

Ψυχολογία Για Εμάς

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Βιογραφικό της Αλεξάνδρας Κορδόση

Αλεξάνδρα Κορδόση

Η Αλεξάνδρα Κορδόση ξεκίνησε τις σπουδές της το 1998 στο Ελληνοβρετανικό κολλέγιο της Αθήνας και συνέχισε την εκπαίδευση και ειδίκευση της στη M. Βρετανία όπου παρέμεινε για πέντε έτη. Το πρώτο της ακαδημαϊκό πτυχίο bachelor (BSc. Hons Psychology) της απενεμήθη από το Middlesex University του Λονδίνου το 2001. Στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσιο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (Pg.Cert. in Systemic Family Therapy), στο University of London, Birkbeck College σε συνεργασία με το βρετανικό Ινστιτούτο Οικογενειακής Θεραπείας (IFT). Αργότερα ειδικεύτηκε στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων, παρακολουθώντας διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στο City University, Regent's College, London (ΜΑ in Psychotherapy and Counselling) το οποίο της απενεμήθη το 2005. Έγινε μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (British Psychological Society / Memb. No: 156537) το 2003 και πλέον είναι πιστοποιημένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος από το Βρετανικό Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Health and Care Professions Council / Memb. No: PYL31698). Παράλληλα εργάστηκε σε βρετανικές δομές με παιδιά και ενήλικες, όπως σε κρατικό δημοτικό σχολείο (Daubeney Primary School, Hackney, London) καθώς και σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό μακροχρόνιας ψυχοθεραπείας ενηλίκων (Counselling Initatives: Islington Continuing Counselling Project). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2005 παρακολούθησε ετήσιο σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα έκανε πρακτική άσκηση στο τμήμα βραχείας ψυχιατρικής νοσηλείας γυναικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Θεραπεία Αποκατάστασης Τραύματος και στη Θεραπεία Διαχείρισης Πένθους από την Καναδέζικη εταιρεία Taking Flight International. Επιπλέον, παρακολούθησε ένα έτος εκπαίδευσης στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο κέντρο εκπαίδευσης και θεραπείας ΣΚΕΨΥΣ.

Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές όπως τους "Γιατρούς του Κόσμου", το "Εργαστήρι Ανάπτυξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας ΑΡΓΩ", το "Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας", σε ιδιωτικό ιατρείο ψυχίατρου και σε ιδιωτικές δομές με παιδιά όπως την εταιρεία "ΔΡΩ". Σε αυτές τις συνεργασίες της παρείχε ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική οικογένειας, συνεδρίες και ομάδες με παιδιά και εφήβους φυσιολογικού πληθυσμού ή με διαταραχές, όπως ο αυτισμός.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα ακαδημαϊκών και βιωματικών εργαστηρίων γύρω από τις Διαπροσωπικές Σχέσεις, τη θεραπεία Οικογένειας, τη Ψυχοδυναμική, Συστημική και Συνθετική προσέγγιση, τον Αυτισμό, τη Θεραπεία της Μετατραυματικής Διαταραχής, την Εικαστική θεραπεία και τη Παιγνιοθεραπεία. Εργάζεται τα τελευταία έτη ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων και Εφήβων έχοντας μία Συνθετική Προσέγγιση στη ψυχοθεραπεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διϋποκειμενικότητα - την αναλυτική σχέση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.

Περισσότερο, στα πλαίσια μίας ηθικής πρακτικής της ψυχοθεραπείας, βρίσκεται η ίδια σε τακτική προσωπική ψυχοθεραπεία και εργασιακή εποπτεία με πιστοποιημένα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ή άλλων εγκεκριμένων οργανισμών όπως Σύλλογος Συστημικών Ψυχοθεραπευτών. Συνεχίζει συστηματικά να παρακολουθεί σεμινάρια ή βιωματικές ομάδες που ενημερώνουν τη πρακτική της στο χώρο της ψυχοθεραπείας.

english version